Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsacomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Kacscomb
» 5 narancs
» 1,5 dl fehérbor
» kacszsír
» só
» rozmaring
» kakukkfű,őrölt fehérbors
» 3 szem borókabogyó
» 4-5 szegfűszeg
» 1 teáskanál keményítő
» méz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az egész kacsát feldaraboljuk, majd a zsírosabb, bőrös részeket lefejtjük, egy serpenyőben - pici vizet aláöntve - kisütjük (így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk).

Páchoz a kisült zsírt hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehérborssal jól összekeverjük. A besózott húst jól beleforgatjuk, majd lefedve pár órát pihentetjük (én este pácoltam be, és egész éjjel a hűtőben pihent).

Egy tepsibe egymás mellé helyezzük a bepácolt húst, majd rányomjuk 2 narancs levét, és aláöntjük a bort. Beletesszük a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1,5l óra alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, majd a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat (a narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta). A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivesszük a sütőből és kiszedjük a zsíros szaftból. Fóliával lefedjük, melegen tartjuk.

A visszamaradt szaftról óvatosan leszedjük a zsírt. 1 teáskanál keményítőt simára keverünk pici vízzel, majd a szaftot visszatesszük a tűzre, beleöntjük a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűrítjük.

Tálaláskor tányérra helyezzük a húst és a narancsot, majd a besűrített szafttal meglocsolni. Köretként kínálhatunk mellé krumplipürét vagy tejszínben sült sárgarépát.
Megjegyzés / tipp:

Édes fehérborral még jobb.
0 komment 2 ember kedveli buki1298
2012.12.18 15:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész kacsát, kisült zsírt, besózott húst, hűtőben pihent, tepsibe egymás, bepácolt húst, összenyomott borókabogyót, tepsi tetejét, feldarabolt narancsokat, narancsokat éles, fehér részéből, húst olvasztott, zsíros szaftból, visszamaradt szaftról, szaftot visszatesszük, besűrített szafttal, visszahelyezzük, kacsatöpörtyűt, visszatesszük, feldaraboljuk, összekeverjük, Előmelegített, megpárolódott, beleforgatjuk, fehérborssal, borókabogyót, krumplipürét, szegfűszeget, összenyomott, rozmaringgal, visszamaradt, narancsokat, feldarabolt, narancsokat, meghámozzuk, serpenyőben, meglocsolni, borókabogyó, pihentetjük, alufóliával, fehérborral, kakukkfűvel, Kacscomb, narancs, fehérbor, kacszsír, rozmaring, kakukkfűőrölt fehérbors, szem borókabogyó, szegfűszeg, teáskanál keményítő,
Gyors szilvás süti
0 komment 5 ember kedveli
Kiwis energiabomba
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi raguleves
1 komment 61 ember kedveli
Őszibarack krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Tavaszi mákos süti
0 komment 4 ember kedveli
Lazacszelet grillezett zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Zöldbab főzelék hagymával
0 komment 1 ember kedveli
Mini kuglóf muffin formában !
0 komment 8 ember kedveli
Sós csiga
0 komment 7 ember kedveli
Medvehagymás, sült paprikás kecskesajtkrém
0 komment 1 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Almás bögrés kevert sütemény
0 komment 23 ember kedveli
Marhanyelv mandulamártással
0 komment 1 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás rakott tészta
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.